Over Ons

Als ik terug kijk op de afgelopen tien jaar moet ik glimlachen! Wat heb ik een hoop leuke dingen gedaan!

Ik ben ooit begonnen met modellenwerk om uiteindelijk in 1997 gekroond te worden tot Miss Nederland. In dat jaar mocht ik Nederland vertegenwoordigen bij de Miss World verkiezingen op de Seychellen en eindigde ik ondanks mijn spectaculaire val van de showtrap op de elfde plaats! 

Niet lang daarna presenteerde ik mijn eerste programma genaamd "Zak" op de zender Fox 8 als het typetje de blonde doos". Toen ik zonder perskaart op de TMF Awards allerlei artiesten had geïnterviewd mocht ik aan de slag bij The Music Factory als VJ. Hier presenteerde ik programma's als "De Dag Top 5" en "SonjaSilva.com".

In 2001 ging ik aan de slag als presentatrice bij Yorin. Voor deze zender presenteerde ik onder andere "Yorin Travel" en "Wannahaves" en "Lowlands Live". Daarnaast was ik dagelijks te zien als omroepster, een inmiddels uitgestorven beroep ;) In 2003 kreeg ik mijn eerste rol in een serie, een gastrol had in de soapserie "Onderweg Naar Morgen". Daarna speelde ik een kleine rol in de serie "Costa". Ik mocht in de Cartoon Network serie "Class of 3000" de rol van Lil'D inspreken. 

In het seizoen 2002/2003 maakte ik een overstap naar het theater om voor Joop van den Ende producties de rol van Conchita Alvarez te spelen in de musical "Copacabana". Anderhalf jaar lang vertolkte ik de rol van Marianne Santos in de Talpa serie "Lotte". Maar het hoogtepunt was toch wel mijn hoofdrol in de RTL4 serie "De Erfenis

Na een pauze van 8 jaar ben ik terug bij mijn oude liefde! Het afgelopen seizoen presenteerde ik iedere zondagmiddag samen met Dounia het programma "Van Passie Naar Droombaan" op RTL4.

Vanaf 27 augustus ben ik te zien in het vijfde seizoen van "Penoza" waarin ik de rol speel van Amanda... Naast presenteren en acteren ben ik ook gek op zingen en schrijven. Ik zing iedere zondag in het worshipteam van mijn kerk Hillsong Amsterdam.

Samen met Thirza ben ik een hele leuke instagram begonnen genaamd @metliefdekoken. Op deze site kun je onder Met Liefde Koken en Met Liefde Verzorgen meer vinden over bewust gezond eten en duurzame producten.

 

Met liefde, Sonja Silva